Rezešová magyar állampolgár akar lenni

2015.04.20. 20:52 Módosítva: 2015.04.20. 21:28

A kilencéves börtönbüntetését töltő Eva Rezešová, aki három éve ittasan négy halálos áldozattal járó balesetet okozott az M3-on, azt fontolgatja, hogy kérni fogja a magyar állampolgárságot – adta hírül a Novy Cas alapján a Nol.hu.

Rezešová kassai hozzátartozói a Nol.hu megkeresésékre megerősítették az információt, de hozzátették, hogy az elítélt még nem döntött véglegesen. A két leánya, a 15 éves Alexandra és a nála kilenc évvel fiatalabb Ella miatt mérlegeli ezt a lehetőséget. Ők egyre nehezebben viselik édesanyjuk távollétét, akit havonta csak egyszer látogathatnak meg a magyarországi börtönben, akkor is csak egy órát tölthetnek együtt, mert az asszony külföldi állampolgár.

Ha megkapná a magyar állampolgárságot, Rezešovát a pozsonyi jogszabály alapján megfosztanák a szlovák állampolgárságától.

Elvben nincs akadálya annak, hogy a kassai asszony felvehesse a magyar állampolgárságot, mert jól beszéli a nyelvünket, felmenői közül apai ágon majdnem mindenki magyar nemzetiségű. Nyilvánvalóan biztonsági kockázatot sem jelentene Magyarországnak, és az sem kizáró ok, ha a kérelmező börtönviselt személy – vélekednek a kassai szakértők.  • Tippek
  • Biztosítás