Két év börtönt kapott a volt CIA-igazgató

2015.04.23. 22:33 Módosítva: 2015.04.23. 22:35

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát, és kétévi felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 100 ezer dolláros pénzbírságot kapott csütörtökön Charlotte-ban David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, aki titkos iratokat bocsátott volt szeretője rendelkezésére egy készülő könyvhöz – írja az MTI.

Petraeus, aki korábban az Irakban és az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnokaként is szolgált, két hónapja egyezett bele abba, hogy elismerje a vétségét, miszerint engedély nélkül vett magához és tartott magánál titkosított anyagokat.

A vádalku keretében egy évig terjedő szabadságvesztést szabhattak volna ki rá. Az ügyészség kétévi felfüggesztett börtönt és 40 ezer dolláros pénzbüntetést javasolt a bírónak, aki azonban súlyosabb bírságot ítélt meg.

A volt CIA-igazgató március elején kötött vádalkut. Noha a büntetési tételek végül annál súlyosabbak lettek, az mentesítette legalább a büntetőper alól, ahol kiteregették volna a Paula Broadwell tartalékos tiszttel folytatott, házasságtörő viszonyának kínos részleteit is.  • Hírek
  • Lakáshitel