Illegális romatelepet számolnának fel Kassán

2015.04.27. 21:33

A Mašličkovo romatelep felszámolásáról szóló petíciót több mint ezren írták alá. A kassai polgármester a tulajdonosok segítségét kéri, hogy kitakaríthassák a romatelep helyét, ahogy azt korábban már más esetben megtették - írja a Bumm.sk szlovák lap. 

Egy negyven éve a lakótelepen élő nő, Šulimanová Mašličkovo a lapnak elmondta: a viskókból álló telepet azután húzták fel a romák, hogy lebontották a lepusztult házakat. Mašličkovo a telep felszámolásáról szóló petíció bizottságának elnöke, szerinte havonta száz új lakos érkezik a telepre, és ezzel megnehezítik a lakótelepen élők életét.

A petíció aláírói szerint különösen az idősebb emberek félnek kimenni az utcára, ha mégis megteszik, akkor is inkább csak párban - írja a Bumm.sk.

Csakhogy a város bármilyen beavatkozása törvénytelen lenne. Ezért Richard Raši polgármester annak a mintegy száz magánteleknek a tulajdonosához fordult, ahol az illegális romatelep épült. Arra kéri a tulajdonosokat, hogy adjanak meghatalmazást telep kitakarítására.   • Hírek
  • Csok