18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ahelyett, hogy megvédték volna, a békefenntartók szexuálisan bántalmazták a gyerekeket

2015.04.30. 15:56

Ha bűnösök, nincs számukra kegyelem — mondta François Hollande francia elnök azokról a francia békefenntartó katonákról, akik a vádak szerint éhező és hajléktalan gyerekeket bántalmazták szexuálisan a Közép-Afrikai Köztársaságban.

Szerdán a Guardian írta meg egy kiszivárogtatott ENSZ-riport alapján, hogy a harcok és súlyos nyomor sújtotta országban legalább tíz fiú lehetett az áldozatok között. A 8 és 15 év közötti gyerekeket a vádak szerint egy menekülttáborban bántalmazták.

A Reuters francia bírósági forrásokra hivatkozva írta meg, hogy több abúzussal vádolt katonát már azonosítottak, úgy tudni, idáig 14 katonát vádoltak meg. Franciaországot sokkolták az esetről szóló hírek. Egy ellenzéki politikus külön szégyennek nevezte, hogy először egy külföldi újságban volt szó az erőszakról.

A kiszivárogtatott riportban hat gyerek is megszólalt. Nem csak a saját bántalmazásukról számoltak be, elmondták, hogy jó néhány társuk is az áldozatok között volt. A gyerekeket a katonák által felügyelt ételadagokkal kényszerítették. Egy kilenc éves kisfiú két őt bántalmazó katonáról katonáról beszélt:

Kérdezték, hogy mit szeretnénk. Éhesek vagyunk - válaszoltuk. A kisebbik ember erre azt mondta, hogy először vegyük ki a bangalát (a farkát) a gatyájából.

A francia hadsereg csütörtöki közleményében zéró toleranciát és teljes átláthatóságot ígért. Azt állítják, megvizsgálják azt is, hogy volt-e valamilyen „zavar a parancsnoklásban”. Laurence Rossignol családügyi miniszter szerint a tettesek kétszeresen is bűnösök, hiszen a kaotikus országban éppen nekik kellett volna megvédeniük az áldozatokat, ehelyett azonban ők maguk váltak szörnyeteggé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport