Rafael
19 °C
33 °C

Őrizetbe vették a csíkszeredai polgármestert

2015.04.30. 11:07

A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) őrizetbe vette Ráduly Róbert csíkszeredai polgármestert és Szőke Domokos alpolgármestert, írja az MTI az Agerpres hírügynökség jelentésére hivatkozva.

A két politikust szerda este csendőrök vitték Bukarestbe, a DNA központi székházába kihallgatására, azt egyelőre nem közölték, hogy mivel gyanúsítják őket. Csütörtök reggel fogdába kerültek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A román sajtó értesülései szerint viszont az ügyészek azzal gyanúsítják Rádulyt, hogy havi 3 millió forintnak megfelelő csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével foglalkozó cégtől, és 14 millió forintos kenőpénzt egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó cég építési engedélyének kiadásáért. Ráduly Bukarestbe szállítása előtt azt mondta, hogy „soha nem vettem el senkitől semmit”. Csíkszereda alpolgármesterét szintén korrupció miatt vehették őrizetbe, állítólag a reális összeg 100-szorosáért ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek.