16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Lefulladt egy új harckocsi az eddigi legnagyobb díszszemle főpróbáján

2015.05.07. 18:00

A náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulójára szervezett nagyszabású moszkvai parádé próbáin először bemutatkozó Armata fegyverzetcsalád egyik darabja épp a Lenin mauzóleummal szemben, a GUM áruház oldalában állt le, és a főpróba egésze alatt ott maradt - közölte az MTI.

A helyi műsorvezető azzal magyarázta ki az esetet, hogy betervezett eseményről volt szó, egy haditechnikai eszköz elvontatását gyakorolták. Az internetre feltett videofelvételek és fotók szerint a harckocsihoz azonnal odaküldtek egy vontató járművet.

A T-14-es páncélost megjavították, és a saját lábán hagyta el a Vörös teret.

Az eddigi legnagyobb díszszemle

A Vörös téren szombaton Oroszország történelmében a legnagyobb katonai díszszemlét készülnek megtartani. Az új haditechnika bemutatása mellett rekordot döntenek a felvonulók és az ott látható haditechnikai eszközök számával is. 16 ezer katona, közöttük kínai, indiai és szerb egységek tagjai is, mintegy 200 haditechnikai eszköz, így Buk-M2 és TOR-M2U típusú légvédelmi rakétavédelmi rendszerek, valamint 143 harci repülőgép és helikopter vesz részt a moszkvai jubileumi díszszemlén.

Többrétegű páncél

Az orosz sajtó 2012 elején számolt be arról, hogy Oroszország 2013-ra kifejleszti új, Armata típusú harckocsijának mintapéldányát, két évre rá pedig megkezdődik a sorozatgyártás és hadrendbe állítás. A merőben új taktikai-műszaki adottságokkal rendelkező harckocsiban többrétegű páncél védelme mögött úgynevezett kapszulában ülnek a harckocsizók.  • Tippek
  • Hírek