Szilvia
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Veszíteni tudni kell: Ed Miliband Ibizán csapatja, Farage mégsem mond le

2015.05.11. 19:12 Módosítva: 2015.05.11. 19:29
A konzervatívok nyerték a választásokat az Egyesült Királyságban, de a történet itt nem ért véget: Ed Miliband, a Labour Party lemondott vezére Ibizára ment a sebeit nyalogatni, Nigel Farage-t, a UKIP vezérét viszont nem hagyják lemondani a párttársai.

Ed Miliband, aki a brit választások elvesztése után lemondott a Labour pártelnöki címéről, Ibizán nyaral – írja az Independent. Miliband a lemondásakor azt mondta "teljes felelősséget vállal" a vereségért. A hír közben az internetet is megihlette, csak úgy záporoztak a Miliband-fejes Ibizán bulizós, és Venga boys-os képek a Twitteren.

Hétfőn egyébként Lord Alan Sugar otthagyta a Labourt, mert szerinte a párt túlságosan piacellenessé vált.

Ed Milibandet testvére, a szintén Labour-prominens David Miliband is kritizálta: azt mondta, azért vesztették el a választásokat, mert a választók "nem azt szerették volna, amit ők ajánlottak a választóknak". Azt is nyilatkozta a BBC-nek, hogy ettől függetlenül nem pályázik a pártvezetői tisztségre. Miközben Ed a Gordon Brown-féle társasághoz tartozott és baloldalibb nézeteket hangoztatott, testvére, David a Tony Blair liberálisabb, piacpártibb örökségét képviseli.

Farage úgy mond le, hogy nem mond le

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) közben nem fogadta el Nigel Farage pártelnök lemondását. A párt hétfői közleménye szerint a párt vezetése ellenszavazat nélkül kiállt Farage mellett, aki így marad a párt vezetője.

A pártvezetés szerint a UKIP kampánya nagyon jól sikerült, és bár csak egy helyet szereztek meg a parlamentben, a szavazatok 13 százalékát elnyerték, ami nem rossz eredmény. Steve Crowther, a UKIP pártigazgatója azt mondta, Farage fogja vezetni a párt kampányát, amely azt követeli majd, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból. A népszavazás 2017-re tervezik, de a UKIP azt szeretné, hogy előre hozzák.