Szilvia
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

65 embert ölt az újabb nepáli földrengés

2015.05.13. 07:13

Legalább 65 halottja van az újabb földrengésnek Nepál és India határán. A keddi mozgás erőssége 7,3 volt, ami jóval elmaradt az április 25-i, a nepáli fővárost, Katmandut is megrázó 7,9-es rengéstől, ami több mint nyolcezer ember életét követelte.

Katmanduban is érezni lehetett a keddi rengést, a parlamentben is óriási pánikot okozott:

A keddi, Katmandutól 76 kilométerre pusztító földrengésben tizenheten az indiai oldalon haltak meg, Biharban és Uttar Pradesben.

Szerdán folytatják a kutatásokat a romok alatt rekedt lehetséges túlélők után. Az idő azért is sürgeti a kutatókat, mert újabb rengéseket is érzékeltek a térségben, szerda reggel egy 6,3-as erősségűt is.

Tovább kutatnak a helikopter után

Még mindig nem került elő az amerikai tengerészgyalogság helikoptere, amelyik kedden tűnt el Csarikot település közelében, hat amerikai és két nepáli katonával – írta az MTI. A rádión hallani lehetett, hogy üzemanyag-problémáról beszéltek, mielőtt a kapcsolat megszakadt. A kutatást a gép után szerdán felújították. A BBC szerint lehet bízni abban, hogy a helikopter sikeres kényszerleszállást hajtott végre csak megszakadt a kapcsolat.

Csarikot települést az április 25-i és a legutóbbi rengés is elérte. Az emberek inkább a szabadban töltik az éjszakát, tartva az újabb rengésektől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport