Hajóroncsot talált az MH370 keresőcsapata

2015.05.14. 16:55

A tavaly márciusban eltűnt MH370-es jelzésű malájziai utasszállító gép után kutató egységek egy 19. századi hajó roncsaira bukkantak az Indiai óceán fenekén, írja a CNN.

A roncsokat a Furgo Equator nevű keresőhajóról elindított egyik drón találta meg. Először csak azt észlelték, hogy az egyébként üres óceánfenéken valamiről visszaverődnek a hangok. A potenciális nyomok helyszínére aztán egy másik kutatóhajót küldtek, amely részletgazdag képeket készített a 3900 méter mélyen fekvő roncsról. A képeken egy horgony és a hajótest roncsai is kivehetőek.

Egy auzstrál tengerészeti múzeum igazgatója szerint a roncsokat nehéz lesz azonosítani, mivel az évszaázadok során rengeteg hasonló hajó süllyedt az Indiai óceán fenekére, de a képekből annyi biztosnak tűnik, hogy egy XIX. századi, európai stílusban épült hajóról van szó.

Az MH370-es gépet kereső csapatok csalódottak voltak, hogy nem a repülő roncsaira bukkantak, és folytatják tovább a keresését. Ha a most kijelölt 60 ezer négyzetkilométeres területen nem találnak semmit, új területet jelölnek ki a keresésre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport