Lövöldözős családi leszámolás Nápolyban

2015.05.15. 18:20

Családi vitában a feleségét, saját fivérét, sógornőjét és szomszédját is lelőtte egy nápolyi férfi pénteken, majd a fegyverrel a lakása erkélyéről az utcán a gyalogosokat vette célba.

Négy halott és hat sebesült a mérlege a Secondigliano nápolyi városnegyedben történt leszámolásnak. A 48 éves Giulio Murolo az otthon tartott puskájával először a lakásában vele tartózkodó feleségét, majd saját fivérét és ennek feleségét is lelőtte. A negyedik áldozat a család szomszédja, a nápolyi városi rendőrség egyik hadnagya, aki megpróbálta lefegyverezni a férfit.

Az egyébként egy nápolyi kórházban ápolóként dolgozó Murolo családi vita miatt végezte ki családja tagjait. Az első hírek szerint egy rossz helyre kihúzott szárítótókötél miatt vesztek össze.

Murolo a lakásában leadott lövések után az utcára nyíló balkonról az utcán levőket is célba vette. Hat embert sebesített meg, közöttük a helyszínre sietett három rendőrt is, egyiküket súlyosan. A férfi másfél óra lövöldözés után megadta magát. A lakásában a hatóságok számos fegyvert és gázpalackokat is találtak. A feltételezések szerint fel akarta robbantani otthonát. A történtek miatt Matteo Renzi olasz miniszterelnök szombatra tervezett nápolyi látogatását lemondták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport