Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

5 hónap börtönt kapott a Lamborghinit összetörő kínai

2015.05.21. 23:53 Módosítva: 2015.05.22. 00:46

5 hónap börtönt kapott az a kínai férfi, aki még áprilisban összetört egy zöld Lamborghinit a Halálos iramban 7 premierjéhez időzített pekingi illegális gyorsulási versenyen, írja a BBC. Ellenfele, aki egy Ferrarit vezetett, szintén börtönbe megy, de ő csak négy hónapra. Tang Wentian és Yu Muchun, emellett egyenként 18 000 jüanos (azaz nagyjából 796 775 forintos) bírságot is kapott.

Tang ügyében ráadásul külön nyomozás is indult amiatt, hogy munkanélküliként ilyen fiatalon hogyan tudott megvenni és fenntartani egy drága luxusautót. A férfi családja ezt később egyértelműsítette: a 21 éves fiuk még akkor vette a Lamborghinit, miután egyszer nagyot kaszált a tőzsdén. A 20 éves Yu pedig csak kölcsönkapta a Ferrarit.

Korábban az Index is megírta, hogy a kínai fiatalok kicsit túltolták a Halálos iramban-rajongást: a Lamborghini és a Ferrari is ripityomra tört, a Furious 7 kínai premierje előtti estén a Madárfészek alagútban rendezett illegális gyorsulási versenyben.

Fotó: AFP

A két autó 179 km/órás tempóval száguldozott az alagútban, a Lamborghiniben ráadásul egy utas is volt, aki gerinctörést szenvedett a balesetben.  • Eladnék
  • Hírek