Négyes ikreket szült egy 65 éves nő

2015.05.23. 13:34

A terhesség 26. hetében császármetszéssel hozta világra négyes ikreit egy 13 gyermekes, 65 éves német nő, írja a német RTL-re hivatkozva az MTI. Annegret Raunigk a körülményekhez képest jól van, a három fiú és egy lány 655-960 gramm közötti súllyal született, és jó esélyük van az életben maradásra.

A nyugdíj előtt álló angol-orosz szakos tanárnő adományozott, megtermékenyített petesejtekkel esett teherbe. A beavatkozást Ukrajnában végezték el, mivel Németországban ezt a törvények nem teszik lehetővé. Vállalkozását több orvos is bírálta, mondván, hogy fizikailag nem lesz képes megszületni a gyermekeket.

A nő egy hónapja az őt kritizálóknak azt felelte, hogy nem érdekli, mit gondolnak mások. 

Milyennek is kell lenni 65 évesen? Meg kell felelni mindenféle klisének, de én ezt nagyon megerőltetőnek érzem. Szerintem mindenkinek önállóan kell döntenie az életéről és nem szabad hagynia, hogy mások telebeszéljék a fejét.

Raunigk legutóbb, 2005-ben szült, most kilenc éves kislánya nagyon szeretett volna kistestvért. Most hirtelen négy kistestvére is lett, Dries, Bence, Fjonn és Neeta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla