Ezreket evakuáltak az Egyesült Államokban

K  AP20150525051
2015.05.25. 10:28

Három ember meghalt, ezrek pedig lakóhelyük elhagyására kényszerültek a heves esőzések okozta hétvégi áradások miatt az Egyesült Államok középső részén, írja az MTI. Vasárnap tornádók pusztítottak Texasban, egy houstoni lakóépületben súlyos károk keletkeztek, az államban több mint kétezer embernek kellett elhagynia otthonát. Egy oklahomai tűzoltó mentés közben életét vesztette, rajta kívül két ember esett áldozatául az ítéletidőnek.

A Blanco folyó vízszintje egy óra alatt nyolc métert emelkedett, járhatatlanná téve egy forgalmas országutat. Megáradt Dallasban a Trinity, valamint a közeli Vörös- és a Wichita-folyó is. A rászorulókat helikopterrel mentették.

"Meglehetősen rossz a helyzet" - mondta Kharley Smith, a Hays megyei katasztrófavédelmi szolgálat munkatársa. Hozzátette, a vihar 350-400 lakóházat döntött romba Wimberley településen, ahol három embert eltűntként tartanak számon. A közeli San Marcos városban mintegy 300 épületben keletkeztek károk.

A hatóságok éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, és arra szólították fel a lakosságot, hogy ne menjen az érintett területekre, ugyanis további esőzés várható.

A meteorológusok áradásokra figyelmeztettek Arkansas, Missouri és Kansas állam bizonyos részein, valamint közölték, tornádókra kell készülni Illinois-ban, Iowában, Kansasben és Missouriban.

Számos térségbeli államban az idei számít a valaha regisztrált legcsapadékosabb májusnak. Oklahomában idén eddig 69,5 centiméter eső esett, a tavalyi évben viszont mindössze 10,9.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport