no

Saját társaira lőtt egy katona Tuniszban

2015-05-25T115947Z 1156855905 GF10000107014 RTRMADP 3 TUNISIA-SE
2015.05.25. 14:23

Lövöldözni kezdett egy tunéziai katona hétfőn a hadsereg egyik támaszpontján Tuniszban, a férfi hét embert agyonlőtt, tízet pedig megsebesített, mielőtt végeztek vele, írja az MTI.

Sajtóhírek szerint a férfi nem is viselhetett fegyvert, ezért egy másik társáét vette el, majd válogatás nélkül lőni kezdett a parlament közelében lévő bázison tartózkodó katonákra. Egy ezredes életét vesztette. A sebesülteket kórházba szállították.

A lövöldözés pánikot okozott a környéken, egy közeli iskolát kiürítettek. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a rendfenntartók átfésülték a környező utcákat és átkutattak egy mecsetet. A bázis felett katonai helikopterek köröztek.

A fegyveres erők szóvivője szerint a hadsereg ura a helyzetnek, hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, mi lehetett a katona indítéka. A belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy nem terrortámadásként kezelik a történteket.

Március 18-án két fegyveres huszonhárom embert - köztük huszonegy külföldit - megölt és negyven másikat megsebesített a tuniszi Bardo Múzeumban. A terrorcselekményt az Iszlám Állam nevű dzsihadista csoport vállalta magára. Az észak-afrikai arab országban Zin el-Abidin ben Ali elnök 2011-es megbuktatása óta ez volt a legsúlyosabb terrortámadás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport