Boglárka
19 °C
35 °C

Túszdráma Pakisztánban: 19 túsz meghalt

2015.05.30. 08:39

Ismeretlen fegyveresek megtámadtak két autóbuszt a pakisztáni Beludzsisztán tartományban péntek este, az utasok közül sokat túszul ejtettek, majd tűzharcba keveredtek a biztonsági erőkkel, és megölték 19 túszukat - közölte a helyi hatóságokra hivatkozva az MTI.

A déli Karacsiba tartó buszokat Kvetta körzetében támadták meg. Megállásra kényszerítették őket, majd a mintegy 50 utas közül 25-öt a környező hegyekbe hurcoltak. Azt követően mészárolták le túszaikat, hogy a biztonsági erők bekerítették őket. Csak öt túsz menekült meg sértetlenül a lövöldözésből, egy ember megsérült.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, de a délnyugat-pakisztáni térségben főleg szakadárok szoktak fegyveres akciókat végrehajtani. Különböző maffiacsoportok és az országban szinte mindenütt jelen lévő iszlamista milíciák is állhatnak a támadás mögött.

Navaz Sarif miniszterelnök közleményt adott ki, amelyben élesen elítélte a borzalmas bűncselekményt, az elkövetők felderítését és felelősségre vonását sürgette, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.