János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszdráma Pakisztánban: 19 túsz meghalt

2015.05.30. 08:39

Ismeretlen fegyveresek megtámadtak két autóbuszt a pakisztáni Beludzsisztán tartományban péntek este, az utasok közül sokat túszul ejtettek, majd tűzharcba keveredtek a biztonsági erőkkel, és megölték 19 túszukat - közölte a helyi hatóságokra hivatkozva az MTI.

A déli Karacsiba tartó buszokat Kvetta körzetében támadták meg. Megállásra kényszerítették őket, majd a mintegy 50 utas közül 25-öt a környező hegyekbe hurcoltak. Azt követően mészárolták le túszaikat, hogy a biztonsági erők bekerítették őket. Csak öt túsz menekült meg sértetlenül a lövöldözésből, egy ember megsérült.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, de a délnyugat-pakisztáni térségben főleg szakadárok szoktak fegyveres akciókat végrehajtani. Különböző maffiacsoportok és az országban szinte mindenütt jelen lévő iszlamista milíciák is állhatnak a támadás mögött.

Navaz Sarif miniszterelnök közleményt adott ki, amelyben élesen elítélte a borzalmas bűncselekményt, az elkövetők felderítését és felelősségre vonását sürgette, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!