Márk
13 °C
28 °C

Súlyos baleset a Guinness-rekorder hullámvasúton

2015.06.02. 18:14 Módosítva: 2015-06-02 21:14:39

Egy hullámvasút két kocsija karambolozott az angliai Alton város Alton Towers nevű vidámparkjában kedd délután, írja a Daily Mail. A Smiler nevű játék egyik kocsija üres volt, a másikban pedig 16 ember utazott, amikor mintegy 85 km/órás sebességgel beleszáguldott a másikba. A balesetben négy tizenéves súlyosan megsérült.

Az élménypark látogatói elmondták, hogy a 14 hurokkal rendelkező hullámvasút már a baleset előtt lerobbant. Beszámolóik szerint a park vezetői az üzemzavar után üres kocsikkal tesztelték a pálya biztonságát, ezek egyike okozta a későbbi szerencsétlenséget.

A sebesülteket légimentők, tűzoltók, orvosok és a park dolgozói igyekeznek kimenekíteni és ellátni.

A másik kocsiban az emberek sikítoztak és kiabáltak. Még azután is, hogy a kocsi megállt. Mindenki meg volt rémülve és nem tudta, mit tegyen

– mesélt az egyik szemtanú, aki egy autóbalesethez hasonlította a szerencsétlenség utáni állapotokat.

Egy rádiós műsorvezető a Twitteren azt írta a helyszínről:

Öntudatlan, sérült emberek. Vér mindenhol. Nagyon megdöbbentő. Épp most érkeznek a légimentők. Vannak, akik még mindig be vannak ragadva.

A Smiler csak 2013 májusában nyitott, de azóta már kétszer kellett leállítani különböző problémák miatt. A Guiness Rekordok Könyve szerint ez a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja.

A szerencsétlenség utáni állapotokról a Guardian tett közzé egy felvételt: