Nyolcadikos fiúk maszkban, fegyverrel betörtek az órára, hogy elrabolják az osztálynaplót a rossz jegyeik miatt

2015.06.03. 11:17 Módosítva: 2015.06.03. 12:33
Egy bátor terv és egy sikeres akció, egy kis gikszerrel. A rossz jegyek eltűntek, de a fiúk valamivel nem számoltak.

Amiről mindenki álmodozott már gyerekkorában, azt tegnap délután pár belgrádi tinédzser megvalósította: a Vajdaság Ma beszámolója szerint fogták magukat és egyszerűen ellopták az osztálynaplót. Jó, talán nem mindenkinek fordult már meg ilyesmi a fejében, és akinek mégis, valószínűleg az is egy kicsit okosabban csinálta volna, mint a szerb srácok, akik

nem ám suttyomban, tanítás után vagy a szünetben nyúlták le a naplót, hanem inkább 
maszkot húzva, felfegyverkezve benyomultak az egyik órára.

A mesterterv

Belgrád egyik külvárosi részében, Kotežben található az a Vasa Pelagić Általános Iskola, melynek három diákja zseniálisnak kevéssé nevezhető, de kétségtelenül akciófilmbe illő tervet eszelt ki, hogy végre megszabaduljanak rossz érdemjegyeiktől. A VIII/4 tagozat egyik tanulója két barátjával azt találta ki, hogy símaszkban, késsel, műanyag pisztollyal betörnek az osztályba, és jól elrabolják az osztálynaplót.

Egyes források szerint a fiúk a tűzlétrán keresztül hatoltak be tegnap 17 óra körül az iskolába. A napló egy olyan tanteremben lapult, ahol éppen a VII/4 osztálynak volt földrajzórára. A maszkos támadók fegyvereiket a tanárnőre és a diákokra szegezve tartották sakkban az osztályt, amíg megkeresték a naplót, majd gyorsan elmenekültek az épületből.

Minden úgy történt, ahogy eltervezték.

Valamit kihagytak a számításból

Bár az ijedtségen kívül senkinek nem esett bántódása, a támadás után a földrajztanárnő megtiltotta a diákoknak, hogy jelentsék az esetet a szüleiknek. Hogy biztosra menjen, még a mobiltelefonjaikat is elkobozta. Viszont az iskola rögtön kihívta a rendőrséget.

A rendőrök pedig pár órán belül a legfelsőbb ügyészséggel együttműködve azonosították és őrizetbe is vették a három támadót. A naplótolvajok ugyanis pár apróságot kihagytak a számításból, például azt, hogy

  • az elrabolt osztálynapló alapján az elkövetők köre ugyebár eléggé behatárolható,
  • arról nem is beszélve, hogy a suli tele volt biztonsági kamerákkal, melyek mindent rögzítettek. A szerb belügyminisztérium ráadásul épp nemrég indított egy kampányt az összes iskola bekamerázására.

A Tanjug hírügynökség kérdésére a belügyminisztérium elmondta, a rendőrök mindent megtaláltak a fiúknál, az iskolai támadáshoz használt műanyag pisztolytól a símaszkon át a késekig. Beismerő vallomást is tettek.

Csak a napló nem került elő, mert azt bedobták egy közeli mocsárba. Szóval, ha úgy vesszük, csak sikerült!


  • Hírek
  • Hírek