Több száz halott lehet a Jangcén felfordult hajóban

K  AP20150603017
2015.06.03. 11:56

Hétfő éjszaka 456 emberrel a fedélzetén „tornádóba került” és felfordult egy többségében idős turistákat szállító hajó a Jangcén, azóta a kínai média mindössze 14 túlélőről és 18 holttest megtalálásáról jelentett. A szakértők szerint, mivel a búvároknak eddig nem sikerült lukat vágniuk a Kelet Csillaga nevű hajón, egyre kevesebb a remény arra, hogy a hajón rekedt több mint 400 ember még életben van.

A szerdai jelentések szerint a felfordult hajó mentésére több mint ezer embert és több száz hajót vezényeltek ki, de a kutatás eredményeiről eddig kevés részletet hoztak nyilvánosságra, így azt sem tudni, hogy megkísérelték-e egyáltalán a bejutást a vélhetően holttestek százait rejtő hajótestbe. A tévés híradások szerint attól tartanak, hogy a zárt terek megbontásával a még élő embereknek reményt adó légbuborékokat szüntetnének meg. Kedden még arról érkeztek hírek, hogy a búvárok kopogására belülről válaszoltak az utasok, tehát voltak, akik életben maradtak a baleset után.

A hajón utazók hozzátartozói egyre idegesebbek a tájékoztatás hiánya miatt. Az MTI jelentése szerint egy részüket a helyszínre szállították, mások Sanghajban az utazási irodánál vagy a kormányzati épületeknél tombolnak és követelnek választ a kérdéseikre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport