Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Már kilenc halottja van a MERS-vírusnak

2015.06.10. 07:39

Két újabb ember, egy 75 éves nő és egy 62 éves férfi halálát okozta Dél-Koreában a MERS-vírus, írja az MTI. Mindketten a szöuli Samsung Egészségügyi Központban haltak meg, ahol az első koronavírusos megbetegedést megerősítették. Velük kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma. Tizenhárom új fertőzést is megerősített a dél-koreai egészségügyi minisztérium, így már száznyolcan vannak a betegek. A tizenhárom új esetből tizet ugyanebben a szöuli kórházban regisztráltak.

A járvány miatt elhalasztotta a hétre tervezett egyesült államokbeli hivatalos látogatását Pak Gun Hje államfő. Az országban több mint 2470 iskolát és óvodát zártak be ideiglenesen, és 2900 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt.

Május 20-án jelent meg a vírus Dél-Koreában, valószínűleg egy Szaúd-Arábiában járt férfi vitte be az országba. A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel és légzési nehézségekkel jár. Az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, de kevésbé fertőző. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, gyógymód egyelőre nincs.