Márk
13 °C
28 °C

Putyin Isten miatt nem szégyell semmit

2015.06.10. 22:49

Luciano Fontana, a Corriere della Sera főszerkesztője:

Tett valaha bármi olyat az életében, amire nem büszke, amiről azt gondolja, hogy hiba volt, és ezért nem tenné meg újra?

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke:

Őszinte leszek önnel. Semmi ilyesmi nem jut eszembe. Úgy tűnik, Isten úgy tervezte meg az életemet, hogy semmi miatt ne kelljen szégyenkeznem"

Ehhez hasonlóan zseniális fordulatokkal van tele az olasz lap Putyin-interjúja, amiben azt a kérdést, hogy Borisz Nyemcov halála után milyen ellenzéki politikusnak lenni Oroszországban, és hogy miért nem jelennek meg az ellenzékiek a legnagyobb orosz médiumokban, Putyin csak annyival intézte el, hogy "Azt hiszem, ha érdemben hozzászólnak majd a dolgokhoz, akkor többet kérdezik majd őket", írja az Independent.

Putyin egyékbént a 2015-ös milánói expó miatt utazott Olaszországba, ahol a nyugati gazdasági szankciók enyhítésének lehetőségeiről is fog tárgyalni a tervek szerint.

További részletek az interjúból:

  • Putyin szerint az olaszok érdeke, hogy jóban legyenek az oroszokkal. Az olasz elnök, Matteo Renzi nemrég a G7-találkozón azok között volt, akik kiálltak amellett, hogy az EU fokozza a szankciókat, ha Donbasz közelében folytatódnak a harcok.
  • Az ukrán konfliktusról Putyin szerint nem tehetnek, a nyugati kapcsolatok megromlása "nem az ő döntésük volt". "Nem én döntöttem a gazdasági szankciókról. Mi a szankciók elszenvedői vagyunk, és ezért kellett szankciókkal reagálnunk."