Emma
9 °C
26 °C

Valamit nagyon visznek Ukrajnába az oroszok

2015.06.11. 08:44

Újabb, immár a 29. orosz konvoj lépte át csütörtök reggel az orosz-ukrán határt, amely a fegyveres válság sújtotta kelet-ukrajnai szakadár területekre tart, írta az MTI az orosz katasztrófavédelem alapján. Az oroszok azt állítják, hogy a járművek humanitárius segélyt szállítanak: élelmiszert, fogyasztási cikkeket és iskolák számára szükséges eszközöket. 

A több mint 100 teherautóból álló konvoj 1000 tonna rakománnyal két határátkelőn - Donyeck és Matvejev Kurgán - haladt át. Orosz hírügynökségek jelentése szerint a szállítmány átesett a szükséges vám- és határellenőrzési eljáráson.A járműoszlop egyik része Donyeck, a másik pedig Luhanszk felé vette az irányt. Tavaly augusztus közepe óta a tárca több mint 36 ezer tonna humanitárius segélyt juttatott el ebbe a két megyébe.

Kijevben és Nyugaton mindazonáltal azt feltételezik, hogy a tavaly augusztus óta szinte heti rendszerességgel járó orosz konvojok a fegyveres összecsapásokhoz szükséges eszközöket, lőszereket, üzemanyagot is szállítottak Délkelet-Ukrajnába, és az ott megölt orosz katonák holttestével tértek vissza Oroszországba.