Ivó, Milán
9 °C
17 °C

Megtámadták Ukrajna oroszországi főkonzulátusát

2015.06.13. 09:45

Ismeretlen elkövetők megtámadták szombatra virradóra Ukrajna főkonzulátusát a délnyugat-oroszországi Rosztov-na-Donu városában, írja az ukrán és orosz hírforrásokra hivatkozva az MTI.

Az orosz rendvédelmi szervekre és titkosszolgálatra  hivatkozó reggeli híradások szerint csoportosan elkövetett szervezett támadás történt. Az UNIAN ukrán hírügynökség közölte: a támadók éjfél után egy órával érkeztek a helyszínre.

Mindent szétvertek a maszkos-paradicsomos támadók!

Vitalij Moszkalenko rosztovi főkonzul azt mondta, hogy a támadók téglákkal bezúzták az első emeleti ablakokat, tojással és paradicsommal megdobálták az épületet, a homlokzatot pedig zöld színű foltot hagyó fertőtlenítőszerrel öntötték le. A diplomáciai külképviselet berendezéseit megrongálták, leverték a falon lévő bronztáblát is. A támadás után 20-30 perccel rendőrök vették körül az épületet, tette hozzá a főkonzul.

Egy másik ukrán diplomata, Olekszandr Kovtun azt mondta, hogy a támadókon álarc volt, és a város központjából érkeztek, ahol az FSZB és a rendőrség épülete van. Felhívta a figyelmet arra, hogy a támadás után rögtön megjelentek a helyszínen az orosz újságírók. Őrizetbe vettekről egyelőre nem érkezett hír.