Alfréd
-2 °C
2 °C

138 év után élt célba a levél

2015.06.15. 18:08

Különös levelet kapott egy Trélon nevű észak-francia kisvárosban élő nő néhány napja, írja a The Local. A küldeményt 1887. január 27-én adták fel a tíz kilométerrel arrébb található Sains-du-Nordban, de a postának a kis távolság ellenére csak most sikerült kézbesíteni. 

  A levelet eredetileg a nyolcvanas éveiben járó  Thérèse Pailla dédapjának címezték, aki 1897-ig élt. A tartalma még mindig olvasható: állítólag a dédapa fonodájával kapcsolatos utasításokat tartalmaz. 

 laposte
Fotó: @AvesnesVDN / Twitter

A postások és  Pailla is nagyon meglepődtek az 1887-es dátumot látva. Az még nem tiszta, hogy a minek köszönhető a közel másfél évszázados késés, de a francia posta azt ígérte, kivizsgálják az ügyet, és felhívták rá a figyelmet, hogy a ma már nem fordulhatnak elő ilyen esetek.

A területi postahivatal szerint kifejezetten ritkán vesznek el levelek, leginkább akkor fordulhat elő ilyesmi, ha tisztítják vagy elmozdítják a helyükről a postaládákat. Eddig legfeljebb tízéves késésekről hallottak, a mostani 138 év abszolút rekordnak számít.