18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Zászlórúddal támadt egy fekete férfi a rendőrre, lelőtte

2015.06.15. 23:40 Módosítva: 2015.06.16. 17:47

Egy amerikai rendőr vasárnap agyonlőtt egy fekete férfit, aki zászlórúddal támadt rá - írja a LiveLeak

A zászlórudas támadásról és a halálos lövésekről térfigyelő kamerás videofelvétel is készült, amin látszik, hogy a rendőr kiszáll az autójából, mond valamit a későbbi áldozatnak, aki kisétál a képből, majd visszatér egy zászlórúddal, amivel a járőr felé hadonászik, majd nekiesik a rendőrautónak. Ezek után a rendőr előveszi a fegyverét, és kétszer meglövi. 

Zászlórúddal támadt egy fekete férfi a rendőrre

Steve Conrad, a louisville-i rendőrfőnök nyilvánosságra hozta a rendőr nevét, akit eszerint Nathan Blanfordnak hívnak, és 2005 óta tagja az állománynak. A rendőrfőnök szerint önvédelemből cselekedett, amikor lelőtte a 35 éves afrikai férfit, Deng Manyount, aki a kórházba szállítása után nem sokkal belehalt sérüléseibe. 

Hiába a több évtizedes, részben sikeres küzdelem a rasszizmus ellen, a statisztikák szerint az Egyesült Államokban egy fekete férfinak még mindig 21-szer nagyobb esélye van rá, hogy lelövi egy rendőr, mint egy fehér férfinak

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport