Robbanás Nigériában: 63 halott

2015.06.17. 14:33

Legalább hatvanhárom ember vesztette életét, amikor a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet egyik elhagyott táborában talált, házilag készített robbanószerkezetek robbantak fel Nigéria északkeleti részén - közölte helyi forrásokra hivatkozva az MTI.

Szemtanúk azt közölték, hogy egy önvédelmi milícia járőrei akadtak rá kedden a fémtárgyakat tartalmazó zsákra, és azt a közeli Mongunóba szállították. Helyi lakosok beszámolói szerint a településen sokan odasereglettek, hogy megvizsgálják a csomag tartalmát, és a pokolgépek ekkor léptek működésbe. A nigériai dzsihadisták rendszeresen hajtanak végre merényleteket házilag készített robbanószerkezetekkel.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban. A Boko Haram az év elején még egy Belgium nagyságú területet uralt Nigériában. Az abujai kormány azonban a térségbeli államokkal szövetkezve február elején nagyszabású offenzívát indított a szélsőségesek visszaszorítására, és sorra visszafoglalta a jelentősebb városokat a terroristáktól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport