Egy nő mérföldeken át követte a templomi lövöldözőt

2015.06.19. 13:16

A CNN-nek nyilatkozott az a nő, aki felismerte a templomi lövöldözőt, és értesítette a rendőrséget. Debbie Dills éppen autóval ment munkába csütörtök délelőtt, a tragédiára gondolt, akkor már csak erről szóltak a hírek. Előző este a tévében látta, hogy az emberek imádkoznak azért, hogy valaki találja meg a gyilkost. Az egyébként istenhívő Dills azt mondja, az úr őt küldte segítségül. 

Az 51 éves nő az autópályán ment, amikor észrevette és felismerte a gyilkost, Dylann Roofot, aki egy fekete Hyundaiban utazott Kings Mountain városa felé, több száz mérföldre attól a helytől, ahol a lövöldözés történt. 

„Nem tudom, miért figyeltem fel az autóra” – mondta a CNN-nek Dills, bár azt is mondta, hogy feltűnt neki a dél-karolinai rendszám. Ugyanakkor a gyilkos sem gyorsan, sem lassan nem vezette az autót, semmi abnormális nem volt a viselkedésében. 

„Az agyamban arra gondoltam, ez nem lehet az... Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt az autót keresik.” Ugyanakkor a vezető arca hasonlított ahhoz a férfihoz, akinek a képét a hírekben látta. Felhívta a főnökét, Todd Fradyt, és megmondta neki, hogy követni fogja a feltételezett elkövetőt. 

„Nagyon ideges voltam” – mesélte a nő, aki végül a rendőrökkel tartva a kapcsolatot több mint 30 mérföldön át követte a gyilkost. Végül a rendőrök elfogták Roofot.

Ő volt az, aki a figyelmemet az autóra irányította. Istennek köszönhető, hogy ez megtörtént. Isten meghallgatta az imádkozókat” – vallja a nő. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport