Hiába perelt születése miatt az indiai férfi, most aztán jól megkapta

2015.06.19. 17:12

A gudzsaráti bíróság egy évtizedek óta tartó per végére tett pontot, amelyet egy nő a nyugat-indiai állammal szemben indított. Vidzsuben Patel azért perelt, mert négy gyermeke születése után a Gudzsarát indiai szövetségi állam kormánya által üzemeltetett egyik központban sterilizáltatta magát. A beavatkozás azonban nem sikerült, 1985-ben így megszületett a fia, Radzses Laldzsibhai.

A nő két évvel vitte bíróságra az ügyet, és eltartást követelt az államtól fiának, akit előrelátóan felperestársként jelölt meg. Éveken át tartó várakozást követően a bíróság átszámítva 345 eurót ítélt meg neki.

A hatóságok fellebbezést nyújtottak be, és decemberben egy felsőbb bíróság a pénz visszaadásáról döntött. Időközben az anya elhunyt, helyette fia perelt.

A bíróság arra hivatkozott, hogy a sterilizálás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy a beavatkozás nem sikerül, ezért Radzses születése nem hanyagság következménye. A férfinak ezért vissza kell adnia azt a pénzt, amelyet anyja 1992-ben megkapott, írja az MTI. 

Dr. Máriás

Botrányalbum - 150 festmény tanulságos és vicces tanmesével

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM