Alfréd
-2 °C
2 °C

Rekordszámú osztrák jön idén Budapestre

D  VG20140421008
2015.06.21. 11:41

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai irodájának becslése szerint az idén először haladja majd meg éves szinten a 200 ezer vendégéjszakát az Ausztriából érkezett turisták által generált forgalom a főváros szálláshelyein, írja az MTI.

Az idei év első harmadában közel 14 százalékkal több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a központi régió kereskedelmi szálláshelyein, mint a tavalyi, rekordnak számító év hasonló időszakában. Ausztria piacvezető túraszervezője, a RUEFA utazási iroda felmérése szerint az osztrák utazóknál Budapest idén először került be a TOP 10 felkeresni tervezett európai város közé.

A legjelentősebb osztrák napilapok, a Heute és Österreich, valamint a fiatalok körében kedvelt életmódmagazinok mind elismeréssel méltatják Magyarországot. Az osztrák turisták minden negyedik külföldi utat kulturális célból tesznek meg, ezért Budapest kiemelt kulturális eseményeiről, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Bridging Europe Fesztivál, a Nyári- és Őszi Fesztivál, a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan informálja az osztrák sajtót.