Emőke
-4 °C
9 °C

Lemondott a Holokauszt Emlékközpont vezetője

2015.06.24. 10:48

Lemondott a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot működtető közalapítvány kuratóriumi elnöke, Haraszti György, tudta meg a Népszabadság. A lap információit a Miniszterelnökség megerősítette.

A Miniszterelnökség a közelmúltban vizsgálat lefolytatására kérte fel a kuratórium felügyelőbizottságát. A vizsgálat befejeződött, de egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kirívóan súlyos szabálytalanságokat, esetleges gazdasági visszaéléseket nem állapítottak meg, ugyanakkor javaslatokat tettek bizonyos változtatásokra, írja a lap.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Népszabadságnak azt mondta, hogy Haraszti lemondása nincs összefüggésben a felügyelőbizottság vizsgálatának eredményével.

„A Páva utcai emlékközpont egy rendkívül sikeres időszakon van túl, azonban Haraszti György elnök úr úgy ítélte meg, hogy a személye körül olyan feszültségek alakultak ki, amelyek akadályozhatják az intézmény további szakmai működését" – közölte Latorcai Csaba.

Mint ismert, Harasztit komoly vádakkal illette Szécsényi András, az intézmény tíz év után elbocsátott vezetője. Úgy vélte, hogy Haraszti jogszabályba ütköző, a szakmai és etikai normákkal ellentétes intézkedéseivel folyamatosan veszélyezteti a Páva utcai emlékközpont működését. Szerinte a kuratóriumi elnök minősíthetetlen stílusban beszél a munkatársakkal, az épületben egyenesen a „terror légköre” uralkodik.

Haraszti akkor határozottan visszautasította a vádat, hogy bárkivel is megengedhetetlen stílusban beszélne, vagy a félelem légkörét teremtette volna meg.

Ennyi erővel azt is terjeszthetnék rólam, hogy kecskékkel élek nemi életet.