Az évszázad szökése: lelőtték az egyik rabot

2015.06.26. 23:03

Tűzpárbajban agyon lőtték az egyik rabot, aki néhány héttel ezelőtt filmbe illő módon szökött meg New York legnagyobb börtönéből, írja a New York Times. A férfi, Richard W. Matt volt főnöke meggyilkolásáért és feldarabolásáért életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a börtönben.

A lövöldözés a kanadai határ közelében történt egy erdős területen, ahol a nyomozók korábban két vadászkunyhóban a szökött rabok nyomaira bukkantak. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mi történt a másik szökevénnyel, David Sweat-el. Sweat szintén gyilkosságért ült a börtönben.

GettyImages-476277056
Fotó: Handout

A szökevényeket hetek óta több mint nyolcszáz rendőr kereste. A nyomozók közel kétezer lakossági bejelentést kaptak, és csaknem az összeset leellenőrizték. A feltehetően a lövöldözés helyszínére vezető nyomot is egy lakostól kapták a rendőrök. 

A két gyilkos szökevény egy elképesztően kifinomult tervvel szökött meg a börtönből:  fúróval átfúrták a fém falakat, majd a börtön vízvezetékhálózatán és egy csatornafedőn keresztül az utcára jutottak. A hatóságok úgy sejtik, a börtön varrónője segített nekik a szökésben, tőle kaphatták a fúráshoz szükséges szerszámokat. Utoljára egy pénteken este 10:30-kor a létszámellenőrzéskor látták őket, és szombat hajnalban 5:30-kor a reggeli névsorolvasáson már nem voltak meg. A börtönben éjjelente kétóránként benéznek az cellákba az őrök, de a két szökevény kapucnis pulcsiba bujtatott kitömött bábukkal helyesetsítette magát az ágyban, így az őrök nem vették észre, hogy eltűntek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport