Béla
12 °C
27 °C

Elindultak a magyar rendőrök a szerb-macedón határra

2015.06.28. 08:15

Magyar rendőrök indultak a szerb-macedón határra, az egység vasárnap reggel lépett át a röszkei átkelőnél, írja az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint első ütemben tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel, valamint egy terepjáróval indult el a szerb-macedón határra. Feladatuk a szerb rendőrökkel együttműködve a Magyarország felé tartó illegális migránsok feltartóztatása.

Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány Milorad Veljovic szerb rendőrségi főigazgatóval hétfőn Szegeden állapodott meg abban, hogy a februárihoz hasonló széleskörű együttműködésre van szükség. Az elmúlt napokban az embercsempész csoportok és bűnszervezetek felszámolására közös magyar-osztrák-szerb nyomozócsoport is alakult.

Macedónia rájött, hogy a legjobb, ha inkább segíti a migránsok átvonulását, ahelyett, hogy fellépne ellenük. A kétmilliós ország belülről is épp eléggé terhelt ahhoz, hogy ne akarja magára vállalni a népvándorlás terhét, ami a szerb határok EU-s megerősítésével várhat rá. Igaz, mindenki tudja, hogy az EU felé tartó áradat akkor sem fog megállni, legfeljebb Albánián, Montenegrón, Horvátországon át bonyolódik majd az útvonal. Helyszíni riportunkat itt olvashatják>>>

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft