Több embert őrizetbe vettek a tunéziai terrortámadás miatt

2015.06.29. 15:40

 Tunézia belügyminisztere bejelentette, hogy őrizetbe vettek egy csoportot, akik feltételezhetően a három nappal ezelőtti terrortámadás elkövetője mögött álltak, írta az MTI. Nem árult el részleteket, csak annyit, hogy még vizsgálják, tényleg egy líbiai dzsihádista táborban képezték-e ki a tettest. A szúszai merénylettel kapcsolatos korábbi cikkeinket itt találja. 

Az ügyet jól ismerő, nevük elhallgatását kérő források szerint viszont a rendőrség hét embert vett őrizetbe. Hétfőn négyet - kettőt Szúszában, egyet Tuniszban és egyet Kaszeríne városában -, az előző napon pedig hármat.

A hatóságok közlése szerint bár a 23 éves merénylő egyedül hajtotta végre a támadást, többen segítettek neki fegyverhez jutni, mások pedig logisztikai vagy anyagi támogatást nyújtottak neki.

A támadó két népszerű tunéziai vízparti üdülőkomplexum ellen hajtott végre merényletet pénteken. A merénylő gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva szállodák melletti strandra, egy napernyő alól Kalasnyikov gépkarabélyt húzott elő, és tüzet nyitott a fövenyen pihenő turistákra. A rajtaütésnek harmincnyolcan estek áldozatául a nem végleges mérleg szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport