A tunéziai terrorista elől menekült egy magyar család

2015.06.29. 06:44 Módosítva: 2015.06.29. 08:56

A magyar férfi feleségével és kilencéves lányával a pénteken megtámadott Hotel Riu Imperial Mahraba melletti szállodában nyaralt, és ugyanazon a partszakaszon strandolt, ahol pénteken egy terrorista napozó turistákat mészárolt le, írja a Blikk.

A család aznap később indult a partra, mert egy hajókiránduláson vett részt. Éppen mentek volna fürdeni, de amikor kinéztek az erkélyen, a partról egyre többen rohantak a szálloda felé.

Tunisia Attack Gunman Kills 27 `Panic Among Tourists` in Sousse Beach Resort

Hallották a dörrenéseket, de akkor még nem tudták, hogy lőnek. A rémült arcokat látva viszont érezték, hogy baj van. A magyar család a szálloda előterébe ment. Egyre több turista futott az épületbe, a tömeggel pedig a magyarok is szaladni kezdtek.

Senki nem tudta, hogy elölről vagy hátulról támadnak, miközben a hotel személyzetéből páran azt hajtogatták: „No problem, no problem!"

A magyar család végül a hotelszobájába menekült, és egy óra után merészkedett elő. Senki nem mondott nekik semmit, és az idegenvezetőt sem engedték be a szállodába. A családfő nyolc éve gyűjtött arra, hogy elmehessenek nyaralni, de a támadás után haza akart menni.

A Borsnak egy Tunéziából Ferihegyre hazatért miskolci nő a könnyeivel küszködve azt mesélte, hogy párjával a támadás helyszínétől tíz méterre, a Hotel Riu Imperial Marhaba mellett szálltak meg. Le akartak menni ők is a partra, de még a kulcsot keresték, amikor a barátnője elkezdte verni az ajtót, hogy meneküljenek, mert terrortámadás történt.

Hallották a lövéseket, de azt hitték a gyerekeknek szerveztek tűzijátékot a parton. Leszaladtak a recepcióra, ott tudták meg, mi történt. A szomszéd hotel lakói véresen menekültek át a hotelükbe, és az ágyakat elkezdték az ablakoknak támasztani, hogy ha lőnek, akkor fogja meg a golyót.

Amikor fekete ruhás alakok rohantak be a szállodába, kitört a pánik, mert mindenki azt hitte, ők a támadók. A magyar nő fel is tette a kezét, mert azt hitte, eljött a vég. Akkor derült ki, hogy ezek az emberek már a segítségükre siető emberek voltak. A támadás után fél órával már mindenhol lövészek álltak a hotelek tetején, és a magyar nagykövetség szinte azonnal felhívta, hogy jól van-e.

Pénteken két terrorista érkezett gumicsónakkal az egyik tengerparti szálloda strandjára, majd Kalasnyikovval válogatás nélkül elkezdte lelőni a strandolókat. A vérengzést később a szállodában folytatták. 38 embert öltek meg, 36-ot megsebesítettek.  A halálos áldozatok többsége brit, a többi német, valamint belga, francia, ír és tunéziai állampolgár. Az egyik lövöldözőt, egy diákot agyonlőttek, a másikat pedig elfogták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport