Az ISIS előre figyelmeztetett a tunéziai támadásra

2015.06.30. 17:26

Twiterren figyelmeztette a turistákat egy potenciális támadásra az az Iszlám Állam (ISIS) kötődő terrorcsoport, amelynek több tagja pénteken összesen 38 embert lőtt agyon egy szúszai hotelben. A terroristák célzottan az ISIS elleni hadműveletben résztvevő országok állampolgárait keresték a turisták között, írja a Telegraph.

"Keresztények, akik Tunéziában készültök nyaralni: nem látunk titeket szívesen a földünkön, amíg az országaitok vadászrepülői megölik a muszlim testvéreinket Irakban és Szíriában" - írta Twiterren az Iszlám Állammal szövetséges tunéziai csoport egy hónappal ezelőtt.

"De ha mégis ide jöttök, akkor vigyázzatok, mert olyasmivel készülünk nektek, amitől elfelejtitek a Bardo elleni támadást" - írták egy másik tweetben a néhány hónappal ezelőtt a tunéziai főváros leghíresebb múzeumában elkövetett terrortámadásra utalva.

A fenyegetéseket az Anjad al-Khilafa csoporthoz tartozó Twitter fiókból küldték. Ez a csoport áprilisban jelent meg először és azóta több tunéziai terrortámadást magára vállalt már.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM