Emőke
-4 °C
9 °C

Lezuhant egy indonéz katonai repülő, legalább 113 halott

2015.06.30. 09:24 Módosítva: 2015-06-30 14:36:47

Cikkünk folyamatosan frissül.

Felszállás után nem sokkal két lakóházra és autókra zuhant egy Hercules C-130-as indonéz katonai repülőgép Medan városában.

113 ember utazott a fedélzeten, a gép két lakóháznak és egy hotelnek is nekiütközött. A légierő vezetője szerint az utasok közül senki nem élte túl a tragédiát, írja a BBC

A baleset helyszínen jelenleg is zajlik a mentés, a BBC tudósítója szerint a gép úgy összetört, hogy csak a farokrészét lehet felismerni. Eddig nagyjából ötven holttestet szállítottak el, a többit egyelőre keresik a romok között.

A hírek szerint a letarolt épületek romjaiban is emberek rekedtek.

A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medáni támaszpontjáról indult el, ám röviddel a felszállás után lezuhant. Az indonéziai tévécsatornák a teherszállító égő roncsairól, összetört gépjárművekről és egy részben összedőlt épületről sugároztak képanyagokat.

A légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy elmondása szerint az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépnél technikai gond lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel. A pilóta kérte, hogy visszatérhessen a bázisra, és a gép épp akkor zuhant le, amikor jobbra fordult, hogy a repülőtér felé vegye az irányt.

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy nagytestű repülőgép Medánban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing 737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. A repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.