Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Agyonlőttek két fiatal turistát Albániában

2015.07.04. 15:46

Agyonlőttek két cseh turistát péntek éjszaka Albániában, az áldozatokat autójukkal együtt egy szakadékba lökték, hogy a halál oka balesetnek tűnjön.

A 27 éves Michalt és 36 éves Annát akkor lőtték agyon, amikor autójukkal a hegyvidéki területen fekvő, Thet Nemzeti Parkban található, külföldi turisták által közkedvelt kempingtábor felé fordultak. A táborból 2001-ben korábban már eltűnt három cseh fiatal, a helyiek szervkereskedőkre tippeltek.

Az áldozatok a nyugat-csehországi Klatovy településről származnak. Halálhírüket megerősítette a cseh külügyminisztérium is, amely már értesítette a fiatalok szüleit. A cseh külügy külön közleményt adott ki, hogy a tragédia ellenére, az utóbbi tíz évben az albán közbiztonság jelentősen javult.

Az albán rendőrség szóvivője is nyilatkozott: az autóban automata gépfegyvereket és lőszert találtak, a roncstól nem messze megtalálták a tárakat is. Elképzelhető, hogy az egyik támadó az áldozatokkal együtt utazott. Az albán médiában arról is hírt adtak, hogy a gyilkosok ellopták a két cseh személyes tárgyait is. A holttesteket közben vizsgálatra Tiranába szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport