Boglárka
19 °C
35 °C

Egy hét alatt kétszáz embert gyilkoltak le iszlamisták

2015.07.07. 17:04
Nigériában most újabb huszonöten meghaltak, harmincketten megsebesültek, amikor felrobbantottak egy kormányépületet kedd délután.

Terrorcselekmény rázta meg Afrikát a koradélutáni órákban, amikor a Boko Haram nevű iszlamista terrorista csoport egy öngyilkos merénylője felrobbantotta magát, írja a BBC. Az áldozatok köztisztviselők és hivatalnokok voltak – számoltak be a szemtanúk −, egy kormányzati épület robbant rájuk a nigériai Zaria városában. 25-en meghaltak és további 32-en sebesültek meg. A mentők közvetlenül a detonáció után megérkeztek a helyszínre.

A merénylet ironikus módon közvetlenül azután történt, hogy a rendőrség bejelentette: új intézkedéseket vezet be az ilyen esetek megfékezésére. A fővárosban, Abujában bezárták az utcai piacokat, továbbá az egész ország területén megerősítették a templomok védelmét. A lakosságot éberségre intették, és javasolták, hogy kerüljék a városok zsúfoltabb helyeit. Ez várható volt, hiszen Muhammudu Buhari elnök hivatalba lépése óta nagyon megszaporodtak az ehhez hasonló terrorcselekmények.

A Boko Haram eddig még nem kommentálta a robbantást.

Az adatok ijesztőek a közelmúltban elkövetett merényletek számát illetően: 

már több, mint kétszázan estek áldozatul az utóbbi egy hétben iszlamista terrorcselekménynek.

Elemzők szerint Buhari elnök hibás döntésének következménye a merényletsorozat, a múlt héten ugyanis visszavonta a katonai állásokat Nigériában, és a belső védelem központja újra a rendőrség lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport