Lehel
17 °C
27 °C

Kislányokat toborzott az Iszlám Államnak

2015.07.07. 11:57

A spanyol hatóságok elfogtak a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén egy nőt, aki a gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat toborzott az Iszlám Állam számára, írja az MTI. A nő kapcsolatot tartott fenn a dzsihadisták szíriai vezetésével, feladata a toborzáson kívül az volt, hogy a lányokat az Iszlám Állam ellenőrzött területekre juttassa.

Ahogy azt korábban megírtuk, a dzsihadista szervezet számára Európa-szerte toborozzák a nőket, gyakran kiskorúakat, hogy a harcosok feleségei legyenek. A propaganda szerint soha nem látott boldogság és megtiszteltetés vár rájuk, a valóság azonban az, hogy gyakran szexrabszolgaként végzik, akiket adnak, vesznek, megvernek és megerőszakolnak.

A spanyol nő az idén már a 47., akit a terrorszervezettel való együttműködés miatt vettek őrizetbe Spanyolországban.Legutóbb szombaton a rendőrök egy marokkói férfit állítottak elő Barcelonában, aki az internetes közösségi oldalakon terjesztette a terrorszervezet propagandáját. A bíróság kedden döntött az előzetes letartóztatásáról.

Mivel a közösségi oldalakon egyre több olyan bejegyzést találtak, amelyben említést tesznek Spanyolországra az Iszlám Államhoz kapcsolódóan, a belügyminisztérium továbbra is fenntartja a megemelt terrorvédelmi készültséget, amelyet a június 26-i Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban elkövetett merényleteket követően módosított az eddig 3-as szintű, közepes kockázati besorolásból a 4-es, magas kockázatú fokozatra az ötpontos skálán.