Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Meleg párokat ábrázoló közlekedési lámpákat szerel fel München is

2015.07.07. 17:25

Meleg és leszbikus párokat ábrázoló közlekedési lámpákat szerelnek fel München belvárosában az ottani melegfelvonulás, a Cristopher Street Day alkalmából, írja az MTI.

A város a bécsi modellt követi, ahol az Eurovíziós Dalfesztivál, majd a HIV-fertőzöttek javára rendezett, Life Ball nevű jótékonysági buli alkalmából hívták fel a figyelmet a tolerancia fontosságára a lámpákkal. A müncheni jelzőlámpákon szombattól nemcsak homo-, hanem heteroszexuális párok is lesznek.

A lámpákon speciális táblákat helyeznek majd el, így változtatják át az egyalakos ábrákat párokká. Mivel a táblák levehetőek, a lámpákat a későbbiekben könnyen visszaalakíthatják majd a megszokott jelzőfényekké. A táblák mintegy tízezer euróba (azaz kb. 3,1 millió forintba) kerültek és többször is felhasználhatóak.

Bécsben a jelzőlámpák új szereplőit júniusban,  az említett rendezvények után eltávolították volna, Maria Vassilakou, a bécsi önkormányzat közlekedési kérdésekkel foglalkozó illetékese azonban bejelentette: a lámpák egyelőre maradnak az osztrák fővárosban.