Lövöldözés volt Bajorországban, két halott

2015.07.10. 00:00 Módosítva: 2015.07.10. 12:14

Magányos fegyveres lövöldözött Bajoroszágban, Ansbach városának közelében pénteken, közölte a német rendőrség, írja a BBC. Sikerült elfogni a gyanúsítottat.

Két ember halt meg. Az első áldozat egy 82 éves nő volt, a második egy bicikliző férfi. Úgy tűnt, véletlenszerűen választotta ki őket a lövöldöző. Mindketten azonnal meghaltak.

A férfi ezüst színű Mercedes autójából adta le a lövéseket a Guardian szerint. Egy szemtanú beszámolt arról, hogyan lőtte le a támadó az idős asszonyt Tiefenthal városkában. A beszámoló szerint az autós megállt a pad előtt, ahol az idős nő ült. Kérdezett valamit, az asszony felemelkedett ültéből, hogy beszéljenek, majd megfordult, hogy visszüljön. Ekkor lőtte hátba a támadó, aki aztán elhajtott.

Korábban egy rendőrségi szóvivő is azt mondta, hogy a támadó néhány mondatot beszélt az idős asszonnyal, mielőtt lelőtte.  

A fegyveres után hajtóvadászat indult, miközben a kocsijával menekült. A hajtóvadászatban helikopterek is részt vettek. A kocsiból még két emberre adott le lövéseket, egy másik autósra és egy földművesre, de ők nem sérültek meg.

A Telegraph cikke szerint a gyanúsított egy 18 éves férfi. Az N24-re hivatkozva azt írják, hogy egy benzinkútnál fogták el Ansbach-ban. 

A férfinak nem volt társa, a hátteréről, indokairól egyelőre semmit nem tudni. 

A Nuernberger Zeitung nevű helyi lap szerint a férfi fegyverrel fenyegette a benzinkút dolgozóit is, de azoknak végül sikerült legyűrniük. Megkötözték, és értesítették a rendőrséget. A letartóztatás után a rendőrök lezárták a benzinkút környékét, mert attól tartottak, hogy bomba lehet a férfi kocsijában.

A német rendőrség hamarosan sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport