16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Nőnek öltözött, majd felrobbantotta magát a csádi bevásárlóközpontban

2015.07.11. 16:22

Nőnek öltözött merénylő robbantotta fel magát szombaton a csádi főváros egyik bevásárlóközpontjában, legalább tizennégyen meghaltak, 74 ember megsebesült  - közölte a rendőrség.

A feltételezett elkövető muzulmán kendőbe burkolt fejét – amelyet letépett a robbanás -, a rendőrség merénylet helyszínétől nem messze találta meg. A helyszínre siető Taher Erda országos rendőrfőkapitány megerősítette, hogy az öngyilkos merénylő nem nő volt, mint ahogyan korábban hitték, hanem burkába öltözött férfi.

A merénylő reggel hozta működésbe a testére erősített pokolgépet a zsúfolt n,djamenai bevásárlóközpont bejáratánál, amikor az őt nőnek néző csendőr meg akarta motozni.

A szombati robbantás azután történt, hogy június 15-én kettős merényletet követtek N'Djamenában egy rendőriskola és a rendőrkapitányság épülete ellen. A merényletekben  -  amelyek elkövetését a Boko Haram nigériai szélsőséges iszlamista szervezet vállalta magára  -  harmincnégyen haltak meg. A hatóságok azóta legalább 60 embert vettek őrizetbe.

A csádi hatóságok a múlt hónapban tiltották be a burka viselését, arra hivatkozva, hogy a támadók így álcázhatják magukat, illetve az öltözék alá rejthetik a robbanószert.

Csádban van a Boko Haram ellen harcoló nemzetközi erők és a szaheli iszlamisták ellen küzdő 3000 fős francia haderő főhadiszállása. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport