Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Keresik a francia plázába behatoló fegyvereseket, 18 dolgozót kimenekítettek

bolt
2015.07.13. 10:18 Módosítva: 2015.07.13. 13:08

Reggel fél hétkor két, vagy három fegyveres ment be egy boltba Villeneuve-la-Garenne-ben egy bevásárlóközpontban. Az első információk arról szóltak, hogy ott túszokat ejtettek, mivel a Primark bolt egyik alkalmazottja állítólag hét óra körül sms-t küldött egy ismerősének, ebben azt írta, hogy két férfi túszul ejtette őket.

A francia lapoknak a rendőrségi források viszont annyit mondtak, hogy 18 dolgozó az egyik étkezdébe menekült a fegyveresek elől. Onnan 10 óra 30 perc körül kimenekítették őket a rendőrök, az egyikük rosszul lett, de senki sem sérült meg.

A fegyvereseket azonban még keresik, azt sem lehetett sokáig tudni, hogy a plázában vannak-e még. A L'Express szerint a térfigyelőkön látszott, amikor bemennek az épületbe, az viszont nem, hogy kijöttek volna. Egyes információk szerint az egyik rabló a bolt egyik dolgozója lehet, de ezt nem erősítette meg a rendőrség.

Az épületet körbevette a rendőrség. A Raid rendőrségi kommandósai a helyszínen vannak, a forgalmat lezárták a Qwartz pláza környékén.

A források szerint feltehetően fegyveres rablásnak indult az akció. A fegyveresek akkor jutottak be az épületbe, amikor reggel megérkeztek a munkába a plázában dolgozók. A Reutersnek más források is azt mondták, egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorcselekményről lenne szó.

Többen a fegyveresek láttán ki tudtak menekülni már reggel az épületből. „Fegyverük van, fegyverük van, gyorsan kifelé!" – kiáltozták többen a Le Parisiennek nyilatkozó szemtanúk szerint. Háromnegyed nyolckor ürítették ki az egész plázát.