Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Johnny Depp és Warren Buffett is görög szigetet vásárolt

2015.07.19. 16:15 Módosítva: 2015.07.19. 16:32
A Karib-tenger kalóza az Égei-tengeri Stongylo szigetét vette meg. Brad Pitt is vásárolni akar.

Warren Buffett amerikai befektető, a Berkshire Hathaway  vállalatcsoport vezetője és Johnny Depp amerikai színész is csatlakozott azon gazdag üzletemberek és világsztárok hosszú sorához, aki az elmúlt években szigeteket vásároltak Görögországban - írja az MTI a londoni székhelyű Proto Organization ingatlancégre hivatkozva.

Buffett Alessandro Proto olasz milliomossal, a The New York Times amerikai napilap egyik részvényesével megvette az 1,2 négyzetkilométeres St. Thomas szigetét, amely a pireuszi kikötőt övező öbölben fekszik. A vásárlást a héten hozták tető alá, a sziget 15 millió euró értékben cserélt gazdát. Buffett és Proto ingatlanfejlesztési céllal vásárolta a szigetét.

Johnny Depp az Égei-tengerben fekvő Strongylo szigetét vette meg 4,2 millió euróért. 

"Jelenleg Görögország préda, amelyet számos befektető mohón megkívánt. Az Európai Unió által biztosított újabb hitelt követően világos, hogy a mostani a legjobb alkalom arra, hogy befektessenek Görögországban" - mondta Steven Taylor, a Proto Organization szóvivője.      

Manapság mintegy 40 magánsziget vár eladásra. Az elmúlt hónapokban több híresség, köztük Angelina Jolie és Brad Pitt is jelezte, hogy görög szigetvásárlás iránt érdeklődik.  • Vennék
  • Hírek