Hermina
15 °C
27 °C

Bosszúból agyonlőttek két török rendőrt a kurdok

2015.07.22. 16:49

Kurd fegyveresek agyonlőttek két rendőrt szerdán Törökország délkeleti részén, a merényletet a néhány nappal ezelőtti suruci robbantás miatti megtorlásként hajtották végre.

A rendőröket helyi idő szerint reggel 6 óra körül gyilkolták meg a szíriai határ mellett fekvő Ceylanpinar városban - közölte a helyi NTV televíziós csatorna.

Otthonukban találtak rá a két fejbelőtt rendőr holttestére.

A rendfenntartók meggyilkolását a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd lázadószervezet vállalta magára. A fegyveresek a hétfői suruci öngyilkos robbantást bosszulták meg. Közleményükben azt írták, hogy a rendőrök együttműködtek az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettel.

Segíteni akartak az újjáépítésben, felrobbantak

A délkelet-törökországi Surucban hétfőn egy kulturális központ előtt felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő. Az épületben a Szocialista Ifjúsági Szövetség nevű szervezet háromszáz tagja gyűlt össze, hogy előkészítse utazását a várostól mindössze 10 kilométerre lévő szíriai Kobaniba, ahol segédkezni akartak az Iszlám Állam ostromától sokat szenvedett város újjáépítésében. A harminckét halálos és több mint száz sebesült áldozatot követelő támadás az IÁ tette volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport