Szabolcs
20 °C
35 °C

1200 fegyvert találtak a halott férfi házában

2015.07.23. 21:32 Módosítva: 2015.07.23. 21:32

1200 fegyvert és 6 és fél tonna muníciót és bombagyártó alapanyagot találtak egy nemrég különös körülmények közt elhunyt amerikai férfi, Jeffrey Alan Lash házában, írja a The Guardian. A férfinak az arzenál mellett 12 autója is volt.

Lash  azt gondolta magáról, hogy a kormánynak dolgozó titkosügynök, akinek minden lépését figyeli a CIA.

A tévképzeteit a felesége is elhitte. Étterembe menve mindig két külön autóval utaztak és készpénzzel fizettek. Ha kérdezték, a férfi azt mondta, Bob Smith-nek hívják és nagyon nem szerette a kamerákat.

Egy éve diagnosztizáltak nála rákot, amiről azt mondta a feleségének, vegyi fegyverekkel való érintkezés eredménye. Végül július harmadikán halt meg egy áruház parkolójában, a család orvos barátja 90 percig próbálta újraéleszteni.

A történetnek azonban itt nem lett vége, halála esetére ugyanis pontos utasításokat hagyott hátra a feleségének: ne hívja a hatóságokat, hagyja holttestét egy kocsiban, meneküljön el és a többiről majd gondoskodnak.

A nő így is tett, ám amikor majdnem két hét múlva visszatért, látta, hogy férje holtteste még mindig ugyanott van, ahol hagyta. Ekkor kezdett el derengeni nála valami és gyorsan szerzett magának egy drága ügyvédet, aki szólt a rendőröknek a holttestről és a fegyverekről.

A kiérkező hatóságok evakuálták a környéket. Később azt találták, hogy minden fegyvert legálisan szerzett Lash és egyiket sem használta még. Néhány kémiai anyag azonban túlságosan instabil volt, ezeket a helyszínen felrobbantották.

Az továbbra is kérdéses, hogy honnan volt minderre pénze a házaspárnak. A nő ügyvédje szerint nem valószínű, hogy tényleg titkosügynökként dolgozott volna a férfi. Azt azonban nem tudni, hogy akkor miből vette Lash a több mint félmillió dollárt érő fegyverarzenálját, mivel azt sem tudják, hogy volt-e egyáltalán munkája.