Egy apró aligátor kóborolt a New York-i utcákon

2015.07.24. 20:35

A manhattani utcákon kóborolt egy apró aligátor, akit végül a rendőrök kimentettek az autók közül, de másnapra mégis elpusztult, írja az MTI.

Fotó: NYPD

A rendőrök csütörtök délután figyeltek fel a mindössze 61 centiméteres aligátorra Manhattan Inwood negyedében, amikor az állat megpróbált átkelni egy úton. "Igencsak elszánt volt" - mondta Chris Morello felügyelő-helyettes.

Az állatot, amelynek házi kedvencként való tartása illegális New Yorkban, a rendőrség csütörtökön a város állatgondozó-központjába vitte. Az aligátorka itt töltötte az éjszakát, amíg a hatóságok új szállást kerestek neki, ám reggelre elpusztult.

Egyelőre nem tudni, hogy a hüllőt háziállatként tartották-e és esetleg elszökött otthonról, vagy épp a gazdája vált meg tőle.

Sean Casey állatmentő szerint az embereket általában elvarázsolják az apró aligátorok, ám hamar elvesztik az érdeklődésüket irántunk, amint az állatok nőni kezdenek. "Tévedés azt gondolni, hogy az állatkertek befogadják őket. Nem szabad őket elengedni. Ez nagyon szomorú eset" - idézte a hüllőszakértőt a New York Daily News.