Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Nemcsak az Iszlám Államot, a kurdok kiképzőtáborait is bombázzák a törökök

2015.07.25. 09:12 Módosítva: 2015.07.25. 11:22

Török harci gépek péntek éjszaka újabb légicsapásokat mértek az Iszlám Állam szíriai állásaira. Ahogy azt megírtuk, Törökország csütörtökön beszállt az Iszlám Állam elleni hadműveletekbe, azután, hogy a dzsihadista szervezet egyik török fanatikusa hétfőn felrobbantott egy karitatív gyűlést a törökországi Surucban.

A török kormány azonban nemcsak a dzsihadisták ellen üzent hadat, hanem a kurd fegyveresek ellen is, akik ellen péntek reggel hajtóvadászat indult Isztambulban, majd éjszaka csapást mértek a Kurdisztáni Munkáspárt észak-iraki kiképzőtáboraira is. A török kormány úgy tűnik, hogy két legyet akar leütni egy csapásra, közleményük szerint ugyanis

Ankara eltökélt a harcra, mind az Iszlám Állam, mind pedig a kurd militánsok ellen, méghozzá különbségtétel nélkül.

A török rendőrség szombaton ismét razziákat tartott Isztambulban, Ankarában, Adanában, Konyában és Manisában. A pénteki 297 ember után szombaton 320 embert állítottak elő, közöttük több tucatnyi külföldit.

Ankara pénteken jelentette be, hogy összes légi támaszpontjának használatát lehetővé teszi az IS ellen harcoló nemzetközi koalíciónak, és a Washington irányításával zajló műveletekben a török légierő is részt fog venni az Egyesült Államokkal kötött megállapodás részeként. Törökország értesítette a hadjárat megkezdéséről Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt is.

Arról, hogy hogy húzta magára Törökország az Iszlám Állam egész problematikáját, ebben a cikkünkben olvashat utána részletesebben.