Szilárda
0 °C
6 °C

Valami elég furcsa dolog történt Angela Merkellel

2015.07.26. 07:25 Módosítva: 2015-07-26 08:13:45

Rosszul lett és rövid időre elájult Angela Merkel német kancellár szombaton este a Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó operaelőadása alatt a Bild című német bulvárlap értesülése szerint. A kancellár szóvivője azonban cáfolta a hírt.

 A lap internetes kiadása azt írta, hogy a 61 éves politikus a Trisztán és Izolda című Richard Wagner-opera egyik szünetében elvesztette az eszméletét és a székről a földre csúszott. A Bild szerint mintegy két percig tartott, amíg a kancellár teljesen magához tért, ez idő alatt asztaltársai viselték gondját - írja az MTI.

Merkel egyik szóvivője, Georg Streiter cáfolta a rosszullétről szóló hírt. A szóvivő az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy egy törött szék volt az incidens oka.

A lap értesülését a fesztivál szervezői sem tudták megerősíteni. Az AFP is úgy tudja, hogy a kancellár végignézte az előadást és az utána tartott fogadáson is részt vett.

Ön szerint mi történt a kancellárral?

  • 6389
    Mindegy, a baloldal tehet róla
  • 1555
    Egy szóvivő sosem hazudik: eltört a széke
  • 1527
    Egy újság sosem hazudik: elájult

A Wagner-rajongó Angela Merkel férjével, Joachim Sauerrel közösen vett részt a zeneszerző műveit bemutató, nagy nevű operafesztivál megnyitóján.