Halálra késeltek egy menekültet a szerb határnál

2015.07.27. 13:28 Módosítva: 2015.07.27. 13:40

Egy afganisztáni migráns meghalt, két másik pedig megsebesült a dulakodásban, ami két menekültcsoport között tört ki hajnalban Királyhalmon (Bački Vinogradi) – írja az MTI. Az eset a szerb–magyar határtól nem messze, a szerbiai település egyik gyümölcsösében történt

A Délmagyar.hu által megszólaltatott magyar szemtanú szerint egy 200 fős társaságban alakult ki összetűzés. A kirobbant verekedésben egy afgánt késsel szívenszúrtak, két másik menekültet pedig a kezén sebesítettek meg. A többiek elmenekültek a táborhelyről. 

A helyszínre látogatott Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alapítója és a szomszédos Ásotthalom polgármestere. Toroczkai beszélt a rendőrökkel a helyszínen, majd azt mondta, hogy az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalomnál. A Pannon RTV úgy értesült, hogy a sebesülteket viszont egy szabadkai kórházban ellátták, majd elengedték.

A helyszínelés jelenleg is tart, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást. 

A szerb–magyar határon az utóbbi időben becslések szerint több mint ezren próbálnak átjutni naponta.  

Toroczkai a legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor  összetűzésbe került a nála egy fokkal még radikálisabb a Betyársereggel  az ásotthalmi menekültek miatt: hátráltatta a menekültverésre készülő betyárokat, így végül senkinek nem esett bántódása.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport