Fülöp, Evelin
EUR 392,29 Ft
USD 366,60 Ft
13 °C
27 °C

Nyolcan meghaltak egy terrortámadásban Indiában

2015.07.27. 08:55

Nyolcan meghaltak hétfőn kora reggel Északnyugat-Indiában egy rendőrőrs elleni támadásban és utcai lövöldözésben - írja az MTI. 

A terrortámadások egy Dinangar nevű, Pandzsáb állambeli településen történtek,  közel a pakisztáni és a kasmíri határhoz. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mi történt, de valószínűleg 5-10 indiai katonai egyenruhát viselő fegyveres ellopott egy autót, és tüzet nyitott belőle egy buszmegállóban várakozó embercsoportra. Ezek után behatoltak egy rendőrőrsre, ahol folytatták a lövöldözést. A hatóságok rendőrségi erősítést és katonákat küldtek a helyszínre, a rendfenntartók tűzharcba keveredtek a támadókkal. A híradások szerint a terroristák még mindig az épületben vannak, és már órák óta tart a lövöldözés.

Ezzel párhuzamosan arról érkeztek hírek, hogy öt működőképes pokolgépet találtak a rendőrőrstől nem messze fekvő vasúti sínek mentén. 

Az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét, mivel lehetséges, hogy a támadók a szomszéd országból érkeztek, bár az sem kizárt, hogy Kasmír indiai részéből jöttek. Kasmír államban viszonylag gyakoriak az ehhez hasonló incidensek, Pandzsábban viszont ritkán fordulnak elő a biztonsági erők nagyszámú jelenléte miatt. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás